×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van dakisolatie

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten plaatsen van dakisolatie? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste specialisten in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dakisolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Hellend dak isoleren

Net als bij een plat dak kan je ook een hellend dak op verschillende manieren isoleren. Veel zal echter afhangen van de opbouw van je hellend dak. We overlopen in dit artikel de verschillende manieren voor het isoleren van een hellend dak.

In dit artikel:

Hellend dak isoleren of niet?

Voordat je je hellend dak gaat isoleren, moet je jezelf de vraag stellen of het wel nuttig is om je dak te isoleren. De ruimte onder een hellend dak wordt bij veel mensen vaak gebruikt als bergruimte, en niet als leefruimte. Je kan je dan ook afvragen of het wel interessant is om deze ruimte te isoleren. Immers, hoe groter de te isoleren ruimte, hoe minder doeltreffend de isolatie.

Indien je de ruimte onder een hellend dak enkel gebruikt als bergruimte, dan is het interessanter om de vloer van deze ruimte te isoleren, en dus het dak van de echte leefruimte. Hierdoor verkleint de ruimte die geïsoleerd moet worden, en wordt je isolatie doeltreffender.

Zoldervloer isoleren


Verlaag je energiefactuur met honderden euro's

Dakisolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Dakisolatie laten plaatsen komt vaak goedkoper uit

Hou de warmte binnen in de winter, en buiten in de zomer

Benieuwd naar het tarief van een isolatiespecialist?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met dakisolatie kan je honderden euro's per jaar besparen op energiekosten. Van plan om de dakisolatie zelf te plaatsen? Denk even na! Dankzij de premies komt plaatsing door een aannemer vaak goedkoper uit. Vraag gratis offertes aan, en ontdek het zelf!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
dakisolatie plaatsers

aanvraag starten


Hoe een hellend dak isoleren?

Een hellend dak kan je op verschillende wijzen isoleren. Je kan de isolatie zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant plaatsen. We overlopen even alle mogelijkheden.

Hellend dak met spanten of kepers

Bij de meeste moderne woningen met een hellend dak is de dakconstructie opgebouwd op basis van spanten of kepers. Dit zijn houten balken die vanuit de nok van het dak verticaal het dak naar beneden volgen. Deze kepers lopen op een gelijke afstand van elkaar, waardoor dit soort constructies heel makkelijk als basis kan gebruikt worden voor het isoleren van het dak.

Spantendak isoleren met glaswol

Tussen de kepers kunnen immers minerale wollen, zoals glaswol of rotswol, geplaatst worden. Deze rollen minerale wol zijn makkelijk op maat te snijden, en kunnen op die manier makkelijk tussen de kepers geplaatst worden. Snij de minerale wollen een centimeter dikker af dan er plaats is tussen de kepers. Op die manier wordt het isolatiemateriaal mooi samengedrukt, en blijft het beter op zijn plaats zitten.

Bij het plaatsen van de minerale wollen gebruik je best de nodige beschermende kledij, zoals handschoenen, stofbril en stofmasker. Bij het versnijden van de isolatierollen kunnen immers vezels vrijkomen die huidirritaties kunnen veroorzaken.

Na het plaatsen van de isolatie breng je ook nog een dampscherm aan, die moet verhinderen dat het isolatiemateriaal wordt aangetast door eventuele dampen en condensatie.

Ontdek hoe je te werk gaat bij het plaatsen van een dampscherm.

Dampscherm plaatsen bij glaswol

Hellend dak met gordingen

Iets oudere woningen met een hellend dak zijn, naast spanten of kepers, vaak ook nog voorzien van gordingen. Dit zijn zware horizontale balken die in de muren gemetst zijn, en dienen als bijkomende ondersteuning van het dak.

Bij dit soort daken ga je, net als in de eerste methode, best minerale wollen gebruiken die je tussen de kepers plaatst. Maar daarbovenop ga je nog eens een tweede laag minerale wollen aanbrengen, die je dan geschrankt aanbrengt. Dit betekent dat je de tweede laag in de andere richting plaatst. Dit heeft als voordeel dat je eventuele gaten en kieren die door de eerste laag niet werden afgedekt, toch zal dichten met de tweede laag.

Ook hier breng je best nog een dampscherm aan over de tweede laag isolatie. Hierdoor vermijd je dat dampen of condensatie het isolatiemateriaal bevochtigen.

Sarking

Naast het isoleren langs de binnenkant kan je een hellend dak ook isoleren langs de buitenzijde. Dit is de derde methode, en heet sarking of bovendaks isoleren. Bij deze methode zal men de isolatie aanbrengen boven de kepers of de spanten.

Het grote voordeel voor onderdaks isoleren is dat je geen rekening hoeft te houden met je houten dakgeraamte, die soms wel eens de isolatieschil kan onderbreken. Plaats je immers isolatie tussen de kepers, dan zou de warmte nog steeds kunnen ontsnappen via de kepers zelf. Dit probleem heb je dus niet bij een sarkingdak. Bij deze methode kan je een ononderbroken isolatieschild langs de buitenkant van het dak aanbrengen.

Het nadeel van een sarkingdak is dan weer de grote investering die ermee gepaard gaat. Aangezien je de isolatie langs de buitenkant plaatst, betekent dit natuurlijk dat je dakbedekking, zoals dakpannen, eerst verwijderd moet worden. Na het plaatsen van de isolatie en het onderdak, moet je je dakbedekking opnieuw aanbrengen. Deze methode is omslachtig en duur, en voer je dus best uit in het kader van een groter renovatieproject, bijvoorbeeld wanneer je dak sowieso aan vernieuwing toe is.

In deze methode worden vaak andere isolatiematerialen gebruikt dan bij de eerste twee methodes. Vaak gebruikt men bij deze methode harde isolatieplaten, temeer omdat de isolatieschil in sommige gevallen dienst zal doen als onderdak.

Sarkingdak isoleren met Roofmate

Welke isolatiematerialen gebruiken?

Het zal je ondertussen duidelijk zijn dat je een hellend dak kan isoleren met verschillende isolatiematerialen. Veel zal afhangen van de opbouw van je dak, en van je budget.

Voor het isoleren van een hellend dak komt nagenoeg elk isolatiemateriaal in aanmerking. Wil je isoleren langs de binnenkant, dan kan je zowel isolatiematerialen op basis van minerale wollen als synthetische isolatiematerialen gebruiken. Voor een sarkingdak wordt enkel gekozen voor synthetische isolatiematerialen.

Hieronder vind je een overzicht van isolatieproducten die in aanmerking komen voor het isoleren van een hellend dak. Je zal opmerken dat je een ruime keuze hebt in soorten isolatiematerialen.

ProductMerkPlaatsingVormMateriaalLambda
Thin-R XT/PR ALUXtrathermBinnenzijdeIsolatieplatenPIR0,023 W/mK
Thin-R XT/PRWM ALUXtrathermBinnenzijdeIsolatieplatenPIR0,023 W/mK
Thin-R XT/PR ALU ST.XtrathermBinnenzijdeIsolatieplatenPIR0,023 W/mK
ROOFMATE TG-XDOWSarkingIsolatieplatenXPS0,029 W/mK
POWERROOFRecticelSarkingIsolatieplatenPUR0,024 W/mK
POWERROOF MAXRecticelSarkingIsolatieplatenPUR0,024 W/mK
ISOCONFORT 35IsoverBinnenzijdeIsolatieplatenGlaswol0,035 W/mK
ISOCONFORT 32IsoverBinnenzijdeIsolatieplatenGlaswol0,032 W/mK
CONFORTPANEL 32IsoverBinnenzijdeIsolatieplatenGlaswol0,032 W/mK
ROLLISOL PlusIsoverBinnenzijdeSpijkerflensdekenGlaswol0,040 W/mK
Kooltherm K7KingspanSarkingIsolatieplatenResol0,021 W/mK
Kooltherm K12KingspanBinnenzijdeIsolatieplatenResol0,020 W/mK
ThermaTM TP10KingspanSarkingIsolatieplatenPIR0,023 W/mK
UTHERM sarkingUnilinSarkingIsolatieplatenPIR0,022 W/mK
UTHERM sarking plusUnilinSarkingIsolatieplatenPIR0,022 W/mK
FastfixxRockwoolBinnenzijdeIsolatieplatenRotswol0,034 W/mK
Rockflex 214RockwoolBinnenzijdeIsolatieplatenRotswol0,040 W/mK
Rockflex 224RockwoolBinnenzijdeIsolatieplatenRotswol0,035 W/mK
Spijkerflensdeken 123RockwoolBinnenzijdeSpijkerflensdekenRotswol0,040 W/mK
Spijkerflensdeken 118RockwoolBinnenzijdeSpijkerflensdekenRotswol0,040 W/mK
TR 312KnaufBinnenzijdeSpijkerflensdekenGlaswol0,040 W/mK
MULTIFIT 035KnaufBinnenzijdeIsolatieplatenGlaswol0,035 W/mK
MULTIFIT 039KnaufBinnenzijdeIsolatieplatenGlaswol0,039 W/mK
MULTIFIT 032KnaufBinnenzijdeIsolatieplatenGlaswol0,032 W/mK
TP 138KnaufBinnenzijdeIsolatieplatenGlaswol0,032 W/mK
PURE 35 QNURSABinnenzijdeIsolatieplatenGlaswol0,035 W/mK
HOMETEC 32URSABinnenzijdeIsolatieplatenGlaswol0,032 W/mK
HOMETEC 35URSABinnenzijdeIsolatieplatenGlaswol0,035 W/mK
URSA 12URSABinnenzijdeIsolatieplatenGlaswol0,040 W/mK

Hoeveel isolatie moet je aanbrengen?

Het spreekt voor zich dat je voldoende isolatie moet plaatsen, wil je enig effect bereiken. Te weinig isolatie plaatsen is alleen maar weggegooid geld. De overheid raadt aan om een Rd-waarde (warmteweerstand) van minstens 3,5 m²K/W (bij voorkeur 4,5 m²K/W) na te streven.

Wil je je dak isoleren met glaswol, dan moet je minstens 12cm isolatie plaatsen met een lambda-waarde van 0,032 W/mK om een Rd-waarde van 3,5 m²K/W te bereiken. Want, 0,12m isolatiedikte delen door de lambda-waarde van 0,032 W/mK geeft je een Rd-waarde van 3,75 m²K/W. Heeft je glaswol slechts een lambda-waarde van 0,035 W/mK, dan moet je 14cm isolatie plaatsen. Gebruik je PUR met een lambda-waarde van 0,027 W/mK, dan volstaat een isolatiedikte van 10cm.

dakisolatie calculator

Hoeveel isolatie plaatsen?

Hoe meer isolatie, hoe beter! Maar hou ook rekening met prijs en wooncomfort. Wat is voor jou de ideale isolatiedikte?

Hoeveel dakisolatie aanbrengen?

Gratis offertes voor het plaatsen van dakisolatie

Van plan om je hellend dak te laten isoleren, en op zoek naar een geschikte aannemer? Geef je gegevens door via onderstaand formulier, en wij gaan voor jou op zoek naar geschikte aannemers in jouw regio. Je ontvangt van elk van hen een gratis offerte op maat. Zo kan je rustig vergelijken, en weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Alle offertes zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.


dakisolatie plaatsers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Bereken zelf uw rendement
Vind het geschikte isolatiemateriaal
Vergelijk gratis meerdere offertes